Nieuws
door Laagland B.V.

Index G200 draai- en freesautomaat bezorgt Leehove enorme tijdwinst

19 februari 2018

De nieuwe G200-2 multitask draai- en freesautomaat van Index-Werke verkort de cyclustijden enorm. Jan van Dijk, eigenaar van Leehove Metaalbewerking: “Als je vijf, tien keer of nog vaker gereedschappen moet wisselen per product, telt elke seconde.”

Zelf zegt Jan van Dijk, eigenaar van Leehove Metaalbewerking in De Lier, dat hij lui is. Maar wat hij daarmee eigenlijk bedoelt, is dat hij in zijn bedrijf zo gemakkelijk en vooral zo efficiënt mogelijk wil werken. In dat opzicht is de nieuwe multitask draai- en freesautomaat Index G 200-2, geleverd door Laagland, een uitkomst. Hierop kunnen onderdelen als assen en eindstukken snel en in één keer compleet worden bewerkt.

En dat is precies waar Jan van Dijk naar op zoek is. Zijn bedrijf telt tien medewerkers en bestaat bijna 20 jaar. Leehove Metaalbewerking is specialist in het toeleveren van CNC-draaiwerk, vooral grote series draaiwerk tot 65 mm rond en kleine en middelgrote series draaiwerk tot 250 mm rond. “Wij zijn in staat om met zeer kortlopende productietijden zeer complexe producten te produceren”, zegt Van Dijk. “Hightech producten, netjes en strak gefreesd, vaak met meerdere passingen, met een hoge nauwkeurigheid (tolerantie tot wel 9 μm) die we in grote en kleine series kunnen garanderen.”


Index G 200-2 Dit alles geldt ook voor de nieuwste aanwinst van Leehove Metaalbewerking, de Index G 200, die afgelopen najaar is geïnstalleerd. De Duitse fabrikant Index-Werke introduceerde deze draai- en freesautomaat in 2016 op de AMB in Stuttgart. Daar zag Van Dijk hem ook voor het eerst. Hij was meteen onder de indruk en geïnteresseerd. “Het is een CNC-draaibank met vier en een halve as, freesunit, draaibare kop en een multi-turret. Niet alleen dat maakt hem uniek, maar ook feit dat hij zo snel van gereedschap naar gereedschap kan switchen. Als je vijf, tien keer of nog vaker gereedschappen moet wisselen per product, telt elke seconde.”

De G 200-2 is een compacte machine, maar wel met een grote werkruimte voor draaien/frezen met een maximale draailengte van 660 mm. De machine kan simultaan bewerken met vier gereedschappen tegelijk. Tot drie gereedschaphouders met y-as en in totaal maximaal 42 gereedschapsstations (VDI25) kunnen aan de hoofdspindel en de subspindel worden ingezet. Zo kunnen werkstukken compleet worden bewerkt.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws