Productnieuws
door Leering Hengelo B.V.

3D-Printbedrijven sealen met Dichtol

4 februari 2016

RAPID PROTOTYPING (RP), Additive Manufacturing (AM) of 3D Printtechnologie  is niets anders dan het laagje voor laagje opbouwen van een product. Hiervoor wordt doorgaans een printkop gebruikt of worden laagjes poeder d.m.v. een laser plaatselijk samengesmolten. Door deze werkwijze zijn de meest complexe ontwerpen mogelijk die met conventionele bewerkingsmethoden nooit gerealiseerd hadden kunnen worden.

Ondanks dat de techniek relatief nieuw is kunnen onderhand al vele soorten materialen, waaronder metalen, worden verwerkt waardoor de toepassingsgebieden en het gebruik sterk is toegenomen. Sommige materialen zijn na productie poreus en/of hebben extra bescherming nodig tegen invloeden van buitenaf. Om een vloeistof-, gasdicht en beschermd product te verkrijgen dient het product met Diamant Dichtol te worden behandeld.

 

Kunststoffen

Diamant Dichtol wordt in de 3D-printtechnologie  hoofdzakelijk toegepast op kunststoffen. 

Het doel is enerzijds het impregneren van de kunststofdelen om water- en gasdichtheid te realiseren en de drukvastheid te verbeteren maar ook om de enigszins poreuze structuur af te sluiten voor vervuiling. Dit is zinvol gebleken voor objecten die veelvuldig van hand tot hand gaan zoals bij showmodellen en prototypes maar ook bij gebruiksvoorwerpen is aanvullende bescherming nu eenmaal noodzakelijk.  Dichtol kan, afhankelijk van de afmetingen van het te impregneren deel, worden gedompeld of gebruikt worden om mee te overgieten of sprayen.

 

Brede acceptatie

Dichtolwordt inmiddels breed geaccepteerd en gewaardeerd door 3D-Printbedrijven.

Eén van onze klanten schreef ons ”Wij zijn  zeer gelukkig met het eindresultaat. Het Dichtol geeft ons product een beduidende  meerwaarde waardoor de toepasbaarheid en gebruiksmogelijkheden sterk worden vergroot.”

 

Wilt u zelf proeven doen met Dichtol? Bel:  074 – 255 82 90

Technishow, Hal 8, Stand B056.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws