Innovatie
door OUDE REIMER B.V.

Mevi, Helmond

11 december 2017

Om de groeiende markt nog beter te kunnen bedienen en nog meer te kunnen voldoen aan de hoge nauwkeurigheidseisen van de klanten, heeft Mevi Fijnmechanische Industrie B.V een Benzinger cnc precisie draaimachine aangeschaft. Mevi heeft reeds meer dan 50 jaar een naam opgebouwd op het gebied van het leveren in de complete supply chain binnen engineering, productie en machinebouw.

De Benzinger GOFuture B3 machine zal in maart 2018, nadat hij op de aankomende TechniShow bij Oude Reimer op de stand heeft gestaan, worden geleverd.

Gekozen is voor het type GOFutre B3 om de steeds complexere technische vraagstukken en producten, alsook hoogwaardig seriewerk aan te kunnen blijven pakken. De machine is onder andere  uitgevoerd met een tegenspil, 16-voudge revolver met aangedreven gereedschappen, hoofd- en tegenspil met C-as, Y-as.

Binnen de Benzinger GOFuture-lijn is een veelvoud aan varianten mogelijk om aan de hoogste eisen en wensen op het gebied van precisie en bewerkingsmogelijkheden en met de grootst mogelijke flexibiliteit, te voldoen. Beginnend met machines met lineair opgebouwde gereedschappen tot machines voor simultane compleet bewerking op hoofd- en tegenspil, met twee revolvers, biedt de GOFuture- lijn een zeer scala aan mogelijkheden. Alle varianten binnen deze lijn zijn te automatiseren met Benzinger-eigen belading- en lossystemen, met zeer korte wisseltijden, of separate robotcellen. De aanbouw van een stafaanvoersysteem maakt productie af staf mogelijk.

Er staan verschillende draaispillen van Ø26-42 mm, met gegarandeerde rondloop en planloop nauwkeurigheden van < 0,7µm bij toerentallen tot 8.000 omw/min, ter beschikking. De Y-as geeft nog meer inzetmogelijkheden en reduceren de ombouwtijden aanzienlijk, omdat de gereedschappen snel nauwkeurig op centerhoogte af te stellen zijn.

De door variant B3, door Mevi besteld, is dus met een hoofd- en tegenspil uitgevoerd en maakt dus compleet bewerking mogelijk. Voor de verdere optimalisering is de machine uitgevoerd met de hoog-precieze revolver, waarbij de repeteer nauwkeurigheid van het plaatsen van gereedschap ver onder 0,01 mm ligt. Hierdoor kunnen gereedschappen extern worden ingesteld en vervolgens, zonder verder in de machine af te stellen, geplaatst worden.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws