Innovatie
door Renishaw Benelux BV

Renishaw zet volgende stap om van 3D metaalprinten een productiemethode te maken

20 oktober 2017

Hoewel de volgende innovaties en nieuwigheden pas op de FormNext in Frankfurt getoond zullen worden, de week nà Prototyping in Kortrijk, willen wij u graag nu al informeren over wat komen gaat.

 

Renishaw zal onder andere de RenAM500Q lanceren, een AM productiemachine voorzien van 4 lasers, welke een grote productiviteitsverbetering ten opzichte van systemen met een enkele laser zal opleveren. Dit zal resulteren in een flinke vermindering van de kostprijs van de werkstukken, terwijl de kwaliteit en precisie behouden blijven. Waar 3D metaalprinten eerst als een te dure productiemethode werd gezien, wordt verwacht dat deze ontwikkeling additief produceren weer economisch aantrekkelijk zal maken.

 

Ook wordt een volledig in-huis ontwikkeld en geproduceerd proces monitoring systeem getoond, een camera waarmee het smeltbad multispectraal gemeten wordt, synchroon met het meten van het laservermogen en de galvo posities. In combinatie met nieuwe software InfiniAM Central en InfiniAM Spectral, krijgt een gebruiker essentiële informatie om het proces te doorgronden, en het smeltbad in hoge resolutie te monitoren.

 

Tenslotte wordt er naast de 'Reduced Build Volume' unit ook de 'High Temperature Build Volume' unit gelanceerd. Een nieuwe technologie waarmee men grotere werkstukken kan maken met minder effecten van thermische spanningen.

 

www.renishaw.com/news

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden