• Robotics

RoboJob

Company Header Circles

RoboJob - Dé specialist in CNC-automatisering

Al meer dan 10 jaar helpt RoboJob verspanende bedrijven om meer winst te maken, en om onze prachtige industrie aantrekkelijker te maken voor CNC-operatoren en jonge talenten.

Dat bereiken we door fysieke en repetitieve taken te robotiseren, waardoor u het aantal spindeluren aanzienlijk kunt verhogen en uw CNC-operatoren zich meer kunnen concentreren op hun creatieve taken. Als trendsetter in gestandaardiseerde automatiseringssystemen bieden we u de meest gebruiksvriendelijke systemen, de meest uitgebreide functionaliteiten en de hoogste betrouwbaarheid. Ons portfolio is inmiddels zo modulair en zo uitgebreid dat u de automatisering kunt samenstellen die het beste past bij úw behoeften.

Voor de maakindustrie, door de maakindustrie
RoboJob werd in 2007 opgericht door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. De aanleiding daarvoor waren de ingrijpende marktveranderingen bij verspanende toeleveringsbedrijven, sterk stijgende loonkosten, de schaarste aan CNC-operatoren, de terugval van de seriegroottes, een sterk verhoogde vraag naar flexibiliteit en de plafonnering van de stukprijzen.

Daarop zag Helmut De Roovere in dat het zo niet verder kon. Er moest structureel iets veranderen. Helmut wilde in eerste instantie zijn CNC-operatoren op een meer efficiënte wijze inzetten, door ze te laten focussen op datgene waarvoor ze werden aangenomen: het programmeren en instellen van CNC-machines. Het fysieke, repetitieve en vaak saaie seriewerk wilde hij laten uitvoeren door een robot. Die robot moest echter voldoen aan een aantal eisen die erg belangrijk zijn in de verspaning: ze moest flexibel kunnen worden ingezet om erg uiteenlopende werkstukken te beladen en ontladen. Ook moest ze erg compact zijn, en de dagelijkse routine op de werkvloer niet verstoren. En natuurlijk was een korte insteltijd cruciaal: op slechts enkele minuten zou zo’n robot moeten bollen. Deze en andere relevante criteria werden in kaart gebracht, en Helmut ging op zoek naar geschikte oplossingen op de markt. Hij kwam echter van een kale reis terug.

Daarop besloot hij om samen met oud medestudent Luc De Ceuster de handen uit de mouwen te steken. Samen ontwikkelden en perfectioneerden ze 3 jaar lang hun eerste automatisering: de Turn-Assist 250. RoboJob bouwt ondertussen al meer dan 10 jaar aan innovatieve oplossingen die
u toelaten om méér uit uw CNC-machine te halen en om tegelijk de druk op uw CNC-operatoren aanzienlijk te verminderen. Meer spindeluren, meer rendement, met meer flexibiliteit en met meer efficiëntie. Zo heeft RoboJob vandaag het meest complete porfolio aan standaardproducten en -uitbreidingen opgebouwd. Dat laat u toe om een automatisering op maat samen te stellen met gestandaardiseerde, weldoordachte en geteste functionaliteiten.

https://www.youtube.com/c/RoboJobBelgium