Nieuws
door Rösler Benelux B.V.

Capaciteitsverhoging en verbeterde kwaliteit van straalproces vóór de lakbewerking

15 november 2017

Doorloop hangbaan straalmachine om vervuiling op lasnaden van spoorweg apparatuur te reinigen

Voor een nieuwe productielijn voor spoorwegapparatuur vereist een Chinese fabrikant een hoge productiecapaciteit en een constante oppervlakkwaliteit. De keuze viel op een volautomatische hangbaan straal machine, model RHBD 34/13-K, van Rösler. Een reden voor de beslissing van de klant was dat het Rösler-machineconcept niet alleen het volledige automatische stralen van verschillende gelaste constructies mogelijk maakt, maar ook de handmatige bewerking van bijzonder complexe oppervlakken. Een andere reden was dat een bijna identieke straalinstallatie vijf jaar geleden succesvol is geïnstalleerd bij een fabrikant die soortgelijke lascomponenten maakt.

Gelegen in Shenyan, de hoofdstad van de provincie Liaoning in Noord-Oost-China, Shenyang Liyuan Railway Vehicle Equipment Co, Ltd bouwt spoorwegapparatuur. Door hogere capaciteitsbehoeften voor locomotieven en spoorauto's, evenals betere kwaliteit eisen, werd het nodig om te investeren in een nieuwe werpstraalmachine voor het schoonmaken van lasconstructies vóór het lakken. Vijf jaar geleden had de Tangshan Railway Vehicle Co., Ltd. (TRC) een straalmachine gekocht voor een soortgelijke reinigingsapplicatie. Na een bezoek aan het TRC heeft de klant besloten om zijn nieuwe werpstraalmachine van Rösler te kopen.

Hoogwaardige turbines zorgen voor uitstekende resultaten en hoge efficiëntie

"De volautomatische straalmachine RHBD 34/13-K voor Shenyang Liyuan Railway Vehicle Equipment zorgt voor het schoonmaken en voorbereiden van grote gelaste componenten, zoals de basisframes voor wielophangingen, verschillende frame-elementen, dwarslijsten en andere ophangingen. Aangezien de specificaties voor automatisch stralen: een oppervlaktekwaliteitsprofiel van SA 2,5 en oppervlakte-ruwheidsberekeningen van Ra = tussen 6 en 12 micron op alle oppervlakken van de 31 verschillende gelaste componenten nodig hebben, is het Rösler straalsysteem uitgerust met 16 energie efficiënte, hoge prestatie turbines, type Gamma 400 G met een geïnstalleerde vermogen van 11 kW elk. De turbines worden rond de straalkamer geplaatst in twee rijen, waarbij elke turbine 140 kg per minuut afwerpt. Het Y-vormige ontwerp van de turbinebladen en de geoptimaliseerde energieoverdracht in de Rösler-turbines, zorgen voor een zeer geleidelijke versnelling van de media, het straalmiddel. Dit resulteert in hogere afwerp- en inslagsnelheden in vergelijking met conventionele turbines van gelijke grootte, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie van 15-20 procent. Het nauwkeurig richten draagt ook bij aan de verhoogde efficiëntie. De turbine bladen zijn gemaakt van gesmeed en gehard gereedschapstaal, waardoor hun levensduur aanzienlijk wordt verlengd. Bovendien, aangezien beide zijden van de bladen kunnen worden gebruikt, worden de reeds hoge levensduur bijna verdubbeld! De straalcabine is gemaakt van zeer slijtvast mangaanstaal. Daarnaast zijn de gebieden in de straalkamer direct blootgesteld, maar kunnen gemakkelijk worden beschermd met overlappende slijplaten, ook gemaakt van mangaanstaal. Dit zorgt voor een optimale slijtagebeveiliging voor de straalmachine.“

Volautomatische bediening en handmatige aanraking in één enkele machine

Het machineontwerp werd aangepast aan de kleine productieruimte beschikbaar bij Shenyang Liyuan Railway Vehicle Equipment Co. Daarom worden de werkstukken direct voor de machine geplaatst: Met een transportoplossing worden de lascomponenten onder de wagens van de straalmachine, gemonteerd op de werkstukken en opgetild. De turbines, het transportsysteem voor straalmiddel en de stofverzamelaar worden gestart en de deuren sluiten automatisch. Vervolgens worden de componenten in een lineaire richting door de straalkamer met exacte snelheid doorgevoerd. De optimale opstelling van de turbines rond de straalkamer zorgt voor een perfecte, bewerking van de lasconstructies. Door de ruimtebeperkingen, na voltooiing van het straalproces en automatische uitschakeling van de turbines, worden de trolleys met de afgewerkte werkstukken van de uitgangskamer terug naar de straalkamer geleidt. Op dat moment worden eventuele resterende straalmiddelen uit de werkstukken verwijdert middels luchttechniek.

Als totaal leverancier is Rösler de internationale marktleider in de productie van glijslijp- en straalsystemen, lak- en coatingsystemen, alsmede procesmedia en technologie voor de oppervlaktebewerking van metalen en andere materialen. Naast de Duitse vestigingen in Untermerzbach en Bad-Staffelstein heeft de Rösler Groep ook vestigingen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Nederland, België, Oostenrijk, Servië, Zwitserland, Spanje, Roemenië, Rusland, Brazilië, India, China en de USA.

Meer informatie: www.rosler.nl

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden