Nieuws
door Rösler Benelux B.V.

Flexibele straaloplossing voor diverse staalconstructies

12 januari 2018

Optimaal gestraalde delen zijn een voorwaarde voor coatings die bestand moeten zijn tegen zware belastingen. De Nederlandse machinefabriek Delwi Groenink heeft daarom haar verticale integratie met onder andere een nieuwe hangende straalmachine uitgebreid, voor verschillende staalconstructies die er doorheen worden geleidt.

 Het bedrijf ontwerpt en produceert onder meer portaalsystemen voor containers. De voorbehandeling door handmatig stralen en het lakken van de producten vond tot nu toe plaats bij dienstverleners, wat hoge transportkosten en veel tijd in beslag nam. Om zowel sneller als flexibeler te worden, besloot het bedrijf om te investeren in eigen machines met een hoge automatiseringsgroot en nam de eerdere contractactiviteiten inclusief personeel over. Delwi Groenink heeft geïnvesteerd in een straal systeem dat wordt geplaatst in een nieuwe hal naast de lakafdeling.

 

In het eerste contact met de General Manager ging de voorkeur uit naar het handmatig stralen van veelal complexe constructiedelen. Verbruggen, accountmanager Shotblasting en verantwoordelijk voor het straalgebeuren in Nederland heeft de klant ervan kunnen overtuigen dat automatisch stralen met behulp van turbines de meest efficiënte en ideale oplossing was.“

 

Straal-tests en apparatuur overtuigend

De beslissende factor bij het kiezen van de hangbaan doorloop straalmachine, waren de resultaten van de, op originele onderdelen uitgevoerde experimenten, de mogelijkheid om referentiefabrieken te bezoeken bij klanten van Rösler en, niet te min, het eigen Serviceteam van Rösler in de Benelux. De straalkamer wordt seriematig uit mangaanstaal geconstrueerd en in de zwaar belaste gebieden worden op elkaar aansluitende, beschermende verwisselbare platen van slijtvast materiaal aangebracht. Het speciale werpbladontwerp in Y-vorm met een geoptimaliseerde overdracht van het straalmiddel van de door Rösler ontwikkelde krachtige turbines maken een zeer vloeiende beweging van het straalmiddel mogelijk. Het resulteert in een hogere lanceer- en impactsnelheid, resulterend in 15 tot 20 procent hoger straalvermogen in vergelijking met conventionele turbines van dezelfde grootte. Bovendien kunnen de werpbladen vanaf twee zijden worden gebruikt, zodat ze ten minste twee keer zo lang meegaan. Dit was evenals overtuigend; het snelle verwisselen van de werpbladen, binnen slechts zeven minuten.

 

Vraaggericht georiënteerd straalproces

Nadat de staalconstructie is overgedragen aan de Traverse (het transportsysteem), herkent het systeem dat een onderdeel klaar is om te worden gestraald en wordt het naar de voorkamer getransporteerd. Zodra een sensor, die het gebied voor de straalmachine bewaakt, aangeeft dat er geen personeel meer in de buurt van het systeem is, worden de dubbele deuren automatische gesloten. Vervolgens wordt een programma geselecteerd en de benodigde straalturbines worden ingeschakeld. Nadat het deel in de achterste kamer is getransporteerd, worden de turbines afgedicht en gestopt. Als dit gebeurt is, verlaat de werknemer de kamer, en een sensor controleert de bewegingsruimte, waarna de dubbele deuren geopend worden en de Traverse transporteert het gestraalde onderdeel uit de machine, klaar voor een coating.

 

Meer informatie: www.rosler.nl

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden