Innovatie
door Rösler Benelux B.V.

RapidFinish - dé oppervlaktebehandeling die 3D-geprinte delen, gladde afwerking of ruw oppervlak geeft, was nog nooit zo succesvol!

15 januari 2018

Bezoek ons op de TechniShow en ontdek zelf onze nieuwste innovatie...

Wij van Rösler Benelux zijn specialist in metaal- en oppervlaktebewerkingen. Met onze specialisatie in oppervlaktetechniek, zijn we ook pionier in de additive manufacturing industrie, dit wordt bewezen met onze meest recente innovatie: RapidFinish

  • RapidFinish-machines zijn uiterst multifunctioneel inzetbaar voor bedrijven die kunststoffen en metalen producten printen.

    In de afgelopen jaren heeft een nieuwe techniek de industrie wereldwijd veranderd: gezien de nagenoeg grenzeloze constructiemogelijkheden heeft additive manufacturing niet te maken met meerfasige fabricageprocessen en lange voorlooptijden. Maar niet alles wat uit de printer komt, glanst. Het heeft hoeken en kanten, bramen en ruwe delen. Vaak moeten de resulterende ruwe delen, die bij de productie d.m.v. bijv. DMLS, EBM, FDM, PolyJet, SL, SLM en SLS ontstaan, worden gladgemaakt. Daarbij zijn de slijp-, en polijsttechnieken van het glijslijpen bijzonder geschikt. Het oppervlak van 3D geprinte werkstukken blijkt vaak te ruw, om dat te verbeteren hebben wij RapidFinish ontwikkeld.

  • RapidFinish - voor het afwerken van de interne en externe oppervlakken - is de meest populaire methodiek voor het bereiken van een gladde "finish" op 3D geprinte onderdelen. Apparatuur ontworpen voor "Additive Manufacturing" om hoogwaardige onderdelen - direct uit de machine te printen - kunnen zichtbare lijnen hebben van de geprinte lagen. Deze lijnen schrikken klanten af wanneer eindgebruikers deze onderdelen gebruiken in hoogwaardige industrieën. RapidFinish werkt "layer lines" (laaglijnen) weg en levert een gladde afwerking op, ook voor kwalitatief hoogwaardige producten. De keuze voor de afwerkingstechniek hangt grotendeels af van de geometrie en het materiaal. Deze twee factoren bepalen welke texturen kunnen worden bereikt met het product. Kunststof-, glasparelstralen en glijslijpen zijn de meest populaire methoden voor het bereiken van gladde 3D geprinte producten. Met deze methodes kunnen prototypes, showmodellen of delen voor eindgebruikers worden afgewerkt, dit gebeurd momenteel in verschillende industrieën: automobiel, genees- en tandheelkunde, implantaten, juwelen, luchtvaart. Een 3D-geprint onderdeel wordt met onze installatie volautomatisch bewerkt, zodat het een functioneel productoppervlak krijgt, wat de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk verbetert. Het resultaat na het gladder of ruwer maken is op alle producten exact gelijk door onze duurzame, milieuvriendelijke bewerkingstechniek, dit maakt ons zeer aantrekkelijk als leverancier. Wij heten u daarom graag welkom op onze stand, zodat we deze innovatie aan u kunnen presenteren. 

  • De RÖSLER Group levert en onderhoud machines voor het stralen en glijslijpen (beter bekend als zandstralen en trommelen) uit eigen productie. Voor de kunststof onderdelen wordt samengewerkt met het bedrijf Shapeways, het van oorsprong Nederlandse 3D printbedrijf. RapidFinish is ontwikkeld als een mechanische oppervlaktebehandeling voor kunststof printstukken. Complexe geometrieën evenals inwendige structuren kunnen mechanisch en manarm worden nabewerkt. Rösler heeft inmiddels een AM testcentrum waar verschillende mechanische processen getest kunnen worden. Onze machines bieden dé oplossing voor het moeiteloos omzetten van een ruw geprinte ondergrond, naar een functioneel product met een glad oppervlak. Deze speciaal ontwikkelde techniek garandeert grote hoeveelheden ruw geprinte onderdelen, in korte tijd grondig te vergladden, verdichten en polijsten met een identiek resultaat.. 

Als onze techniek voor u niet de juiste oplossing is, dan misschien onze ervaring wel.. Met onze ondersteuning kunt u 3D-geprinte delen veilig, in de door u gewenste staat krijgen, maak hier dus ook gebruik van!

 

U kunt bij ons machines aanschaffen, huren en zelfs kosteloos testen..
Maak hiervoor gerust een afspraak tijdens de TechniShow in Utrecht en bezoek ons van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 maart. "Finishing"-oplossingen bieden een scala aan prijsgunstige afwerkingstechnieken voor de "Additive Manufacturing" van onder andere kunststof (polymeren), keramiek, carbon fiber, titanium, (wit)goud en zilver. RÖSLER is een van ´s werelds grootste aanbieder van 3D-printing services. Wij bieden machines en diensten aan voor de afwerking van 3D geprinte onderdelen met straal- en glijslijptechniek.

RÖSLER biedt een oplossing waarbij met een aanvaardbaar behoud van detail het oppervlak wordt gereinigd, geslepen en/of gepolijst. De meest toonaangevende partijen op het gebied van Additive Manufacturing in de Benelux zijn overtuigd, waaronder de firma Shapeways uit Eindhoven en hebben dan ook een oplossing van RÖSLER in huis. In ons Testcentrum in Oss kunt u zich op afspraak laten overtuigen van onze oplossingen.

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden