Productnieuws
door Rösler Benelux B.V.

Spiegelende afwerking voor de binnencontouren van heupprotheses

15 november 2017

Naast het ontwikkelen van specifieke precisieafwerkingen voor de levensmiddelen, luchtvaart, spoortrein, coating en 3d print-industrie, voegt Rösler nu waarde toe aan een zeer specifiek productieproces, het gaat hier om de spiegelgladde afwerking van “acetabular cups”. Dit is het onderdeel dat in het acetabulum wordt geplaatst (heupkom) bij de chirurgische procedure waarbij het heupgewricht wordt vervangen door een prothese-implantaat.

Rösler heeft het nieuwe afwerkingsproces ontwikkeld waarmee fabrikanten van orthopedische implantaten de binnenkant van kunstmatige acetabulums kunnen polijsten tot een perfecte spiegelafwerking. Een minimale inname van het oppervlak was de basis van het ontwerp van de R 150 DL-2.

De Waldemar Link Company, gevestigd in Hamburg, ontwikkelt en produceert innovatieve endoprothetische componenten. Een van de nieuwste ontwikkelingen van deze high-end fabrikant is een bi-mobiel heupimplantaat, dat de mobiliteit bij zijn patiënten verhoogt. Dit werd bereikt door het bekersysteem uit te rusten met een beweegbaar PE-gewricht waarin de heupkop is ingebracht. Om een ​​soepele glijdende werking tussen de twee componenten te waarborgen, moeten de binnencontouren van de acetabulaire cups perfect gepolijst zijn. Omdat de klant op zoek was naar een mechanische oplossing voor deze afwerkingstoepassing, ontwikkelde Rösler een afwerkingsproces rond de R 150 DL-2 roterende vibrator, die meermaals succes  heeft gehad bij het ‘finishen’ van orthopedische implantaten.

Op maat gemaakt afwerkingsproces

Eén van de uitdagingen voor de procesontwikkeling was de relatief grote diepte en kleine diameter van het concave oppervlak van de cups.

Carsten Schöttler, productiemanager bij Waldemar Link, legt het besluit voor de R 150 DL-2 als volgt uit::

"Ik sprak met drie fabrikanten van apparatuur voor glijslijptechniek. Rösler was de enige die een oplossing aanbood die aan onze kwaliteitseisen voldoet. De verkoop- en applicatie-engineers van Rösler begrepen precies wat we nodig hadden. Dit maakte de communicatie niet alleen gemakkelijk, maar ook erg vriendelijk.“

De ingenieurs van het Rösler-testcentrum vonden een oplossing voor deze uitdagende afwerkingstaak met een tweetrapsproces in twee afzonderlijke machines. In de eerste machine ondergaan de werkstukken afkomstig van een bewerkingscentrum een ​​natte oppervlakvereffeningstap. Aan het einde van de cyclus wordt ongeveer de helft van de procesmedia uit het proces verwijderd. Dit vergemakkelijkt het demonteren van de werkstukbevestiging met de bevestigde werkstukken en het monteren daarvan in de tweede machine, waar de cups een ‘spiegelpolish’ ontvangen met een speciaal ontwikkeld polijstmedium.

Meer informatie: www.rosler.nl

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden