• Robotics
  • Verspanende techniek
  • Meettechniek & vision
  • Productie automatisering
  • Kennisoverdracht en dienstverlening

Romias Robotics

Company Header Circles

Productie-automatisering voor de metaal- en kunststof bewerkende industrie

Romias Robotics, gespecialiseerd in de bouw van klantspecifieke projecten en standaard automatiseringsoplossingen voor de machinebouw, viert dit jaar haar 12,5 jarig bestaan.

Romias richt zich in hoofdzaak op de metaal- en kunststofbewerkende industrie. Ook helpen wij de klant met complexe vraagstukken op het gebied van robotica. Daarnaast is Romias distributeur van OTTO Motors, producent van autonoom rijdende voertuigen (SDV’s). Klant en kwaliteit staan bij Romias Robotics altijd op nummer 1. Dit heeft geresulteerd in een uniek klantenportfolio met zeer gerenommeerde bedrijven.

Met onze MAC-1500 (mobiel autonoom én collaboratief) zijn wij genomineerd voor de TechniShow Innovatie Award 2018 als commerciële innovatie. Deze collaboratieve robot is in staat zichzelf te verplaatsen naar de plek waar hij nodig is. Hij bepaalt hierbij zelf welke route hij neemt en kan zelfstandig om bewegende obstakels heenrijden. Verder maakt de MAC-1500 gebruik van de nieuwste collaboratieve technieken om een intrinsiek veilig systeem te garanderen die niet alleen naast, maar ook met de mens kan werken. Nauwkeurigheid is ook geen probleem, alle MAC-uitvoeringen zijn uitgerust met een visionsysteem dat de laatste onnauwkeurigheden kan compenseren. Onze visie voor 2018 is deze autonome voertuigen in te zetten in de metaal- en kunststofbewerkende industrie en vervolgens uitrollen in de logistieke wereld.

 

"2018 is het jaar dat de logistiek bij de productieautomatisering betrokken gaat worden. De SDV's van Romias Robotics kunnen hier een grote bijdrage in leveren."

M.J.H.C. Jansen
Directeur