Nieuws
door TRUMPF Nederland B.V.

Meer transparantie bij financiering met nieuwe online tool

14 maart 2017

Een grote naam in de wereld van hoogwaardige plaatbewerking. Machinebouwer TRUMPF staat voor technologische kwaliteit en eersteklas service. Maar de Duitse onderneming biedt klanten ook de helpende hand bij financieringsvraagstukken en daarvan wordt in de markt steeds meer gebruikgemaakt. Want doorgaans gaat het om flinke investeringen. De gloednieuwe online platform Finance Manager is een handige tool waarmee bedrijven gemakkelijk en 24/7 financieringen op maat kunnen aanvragen. Die vervolgens snel en zonder ruis te realiseren zijn.

Via Finance Manager verkrijgen klanten met een paar muisklikken op transparante wijze alle relevante informatie over geschikte financieringsmogelijkheden. Veilig en snel vinden ze het voor hen beste aanbod, overigens niet alleen wat TRUMPF-technologie betreft. Kortom, alle oplossingen van de onafhankelijke financiële dienstverlening van TRUMPF Financial Services GmbH, met voordelige en flexibele voorwaarden, zijn nu online binnen handbereik.

TRUMPF Financial Services biedt tal van voordelen. Voor de hightech-leverancier zelf maar vooral voor de vele maakbedrijven in de hele wereld die met een breed spectrum van productiemachines werken. Hun productie mag niet in gevaar komen; de continuïteit in de technische processen moet te allen tijde gewaarborgd zijn. Dit ten aanzien van service en onderhoud, maar ook gelet op het vervangen van capaciteit en de aanschaf van nieuwe machines. Veelal vergt het aanzienlijke investeringen, terwijl de financiële situatie van een bedrijf in balans moet blijven.

Passend concept

Aangezien TRUMPF in dezelfde markten actief is als het merendeel van haar klanten, weten de specialisten van de onderneming precies aan welke eisen de klanten en hun afnemers moeten voldoen. Door de nauwe banden die TRUMPF op technisch, commercieel en financieel gebied met de markten en klanten onderhoudt, kan in elk afzonderlijk geval en in iedere situatie een passend concept worden aangeboden.

‘We ondersteunen de afzet van de TRUMPF-producten door te zorgen dat onze klanten succesvol kunnen ondernemen. Met een gedegen financiering’, zegt Kristin Kienzle, head of sales Financial Services. ‘Daarbij begrijpen we beter dan wie ook wat onze klanten bezighoudt, omdat we de juiste kennis van de techniek en markten in huis hebben om elke klant tot in de kleinste details van dienst te zijn.’ Traditionele banken missen een dergelijke specialisering en laten het dan vaak afweten.

Elke derde klant

Juist sinds de crisisjaren vanaf 2008 kan TRUMPF hier effectieve troeven uitspelen, waardoor inmiddels al elke derde klant zijn investeringen in technologie via TRUMPF Financial Services regelt. En deze trend zet volgens Kienzle door. ‘Niet alleen bestaande klanten vertrouwen op onze deskundigheid, deze dienstverlening is ook een cruciaal argument om nieuwe klanten te winnen.’ Vanuit het Duitse hoofdkantoor is zij direct verantwoordelijk voor acht Europese landen, waaronder Nederland.

Contactpersoon voor de Nederlandse markt is haar collega Marie-Therese Beckmann. Zij ziet een persoonlijke band met klanten als belangrijkste voorwaarde voor de beoogde win-wineffecten bij alle financieringskwesties. ‘Dan bereik je ook een hoge mate van flexibiliteit’, aldus Beckmann. ‘Je moet snel en accuraat kunnen inspelen op marktontwikkelingen en wisselende liquiditeitssituaties, bijvoorbeeld door schommelingen in de orderportefeuille, van elke individuele klant.’

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws