Nieuws
door TRUMPF Nederland B.V.

TRUMPF ontvangt de prestigieuze Daimler Supplier Award voor Industrie 4.0 en Lasertechniek

2 maart 2017

Op 27 februari 2017 mocht TRUMPF voor de 2e keer deze gerenommeerde award in de categorie Partnerschap in ontvangst nemen tijdens een groots opgezet evenement bij Mercedes-Benz in Stuttgart.  Deze onderscheiding staat voor de gezamenlijke ontwikkeling van een nieuw laserlasproces en Industrie 4.0 oplossingen.

Wilfried Porth,  directeur IT & Mercedes-Benz Vans van Daimler AG, en Dr. Sabine Lutz, Manager International Procurement Services, prijsden TRUMPF voor haar bovengemiddelde professionele samenwerking met Daimler.  “Wij zijn ontzettend vereerd met deze onderscheiding en wij bedanken Daimler voor de zeer constructieve samenwerking, zegt Peter Leibinger, Geschäftsführung van  TRUMPF Lasertechniek.

Onze samenwerking baseert zich op vele jaren van vertrouwen, openheid in discussies en wederzijds respect en waardering. In het bijzonder in tijden van industriële digitalisering zijn deze pijlers van essentieel belang voor een succesvolle samenwerking.

TRUMPF heeft deze Daimler Supplier Award niet alleen mogen ontvangen voor de gemeenschappelijke ontwikkeling van een nieuw laserlasproces maar ook voor de succesvolle implementatie van Industrie 4.0 oplossingen  in de productie van de nieuwste Mercedes-Benz E-klasse. Concreet gaat het hier om sensorgebaseerde analyses van  laserbronnen welke zich in een netwerkomgeving begeven.

Met Condition Monitoring kunnen de TRUMPF service-experts trendanalyses doorvoeren van  gegevens en parameters welke door Daimler zijn vrijgegeven.  Hiermee kunnen  uitvalrisico’s van de laser tijdig bepaald worden waardoor ongeplande stilstanden drastisch gereduceerd worden.

Het nieuwe laserlasproces werkt op basis van sensortechnieken  en compenseert volautomatisch en real-time  de toleranties in de componenten tijdens het lasproces.

Hiermee kan uiteindelijk op materiaal bespaard worden ( slim ontwerp van componenten) en daardoor kan het totale voertuiggewicht significant  gereduceerd worden. Een zeer belangrijke voorwaarde om de reikwijdte van electro aangedreven auto’s te vergroten.
Het door TRUMPF en Daimler gezamenlijk ontwikkelde laserlasproces is een van de meest energie- en consumable zuinige lastechnologieën  in de carrosseriebouw.

Daimler eert met de uitreiking van  de Daimler Supplier Award  jaarlijks bovengemiddelde prestaties van haar toeleveranciers in de categorie kwaliteit, partnerschap en innovatie.

TRUMPF ontvangt de award voor de 2e keer. Reeds in 2008 mocht TRUMPF  Lasertechnologie deze award in ontvangst nemen voor de gemeenschappelijke ontwikkeling van een lasrobot gekoppeld aan een disk-laser in de categorie Innovatie.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws