Nieuws
door TRUMPF Nederland B.V.

Whitepaper : Op weg naar een slimme fabriek / Industrie 4.0 de kansen voor plaatbewerking

4 januari 2017

Industrie 4.0 de kansen voor plaatbewerking

Industrie 4.0 is misschien een herkenbare kreet, maar voor velen inmiddels ook een loos containerbegrip. Wat kan dit proces nu écht voor uw bedrijf betekenen, en waar moet ik beginnen? Trumpf zet het voor u op een rijtje.

Globaal gezien wordt met Industrie 4.0 de vierde industriële revolutie getypeerd;  de gehele fysieke industriële productie gekoppeld met moderne digitale informatie- en communicatiesystemen. Veel plaatbewerkers vinden het moeilijk om hier grip op te krijgen en deze techniek ook daadwerkelijk te implementeren. Trumpf biedt hiervoor een oplossing en kan met TruConnect plaatbewerkers informeren en ondersteunen op weg naar een ‘slimme fabriek’.

Wat is Industrie 4.0, Smart Industrie en IIoT?

De term Industrie 4.0 is enkele jaren geleden van onze oosterburen over komen waaien. In Nederland spreekt men ook wel van Smart Industry en in de Verenigde Staten gaat het onder de noemer IIoT (Industrial Internet of Things). Door de fysieke productie te verbinden met digitale systemen kan een zelf-georganiseerde productie gecreëerd worden waarin mensen, machines, apparatuur, logistiek en producten met elkaar communiceren en samenwerken.

 Voor Trumpf betekent Industrie 4.0 het optimaliseren van de gehele waardeketen met als resultaat een lagere kostprijs per onderdeel, een flexibelere productie en een betere traceability. “Plaatbewerkers moeten niet alleen meer kijken naar snellere machines en het optimaliseren van een enkele productiestap. Het machinepark in Nederland is hoogstaand. Daarom zijn in Nederland de grootste voordelen te behalen door de complete productieketen te perfectioneren”, vertelt Menko Eisma, directeur van Trumpf Nederland uit Hengelo (Ov). Het is belangrijk om te beseffen dat Industrie 4.0 een denkwijze is en niet simpelweg gekocht kan worden. Trumpf kan klanten assisteren om deze denkwijze te ontwikkelen en met diverse oplossingen binnen TruConnect ook daadwerkelijk in de praktijk brengen.

Lucht tussen processen reduceren

De Nederlandse metaalbranche kenmerkt zich door kleine productie-aantallen. Bij sommige kleine bedrijven speelt nog wel eens de gedachte dat Industrie 4.0 alleen interessant is bij grote series en massaproductie, zoals in de automobielindustrie. “Het tegenovergestelde is het geval”, benadrukt Jeroen Stevens, projectmanager bij Trumpf Nederland. “Als plaatbewerkers in Nederland concurrerend en vooruitstrevend willen zijn en blijven, moeten ze enkelstuks kunnen produceren tegen dezelfde kostprijs als producten die in grote getalen worden vervaardigd”. De uitdaging daarbij is efficiëntie, snelheid en het leveren van een hoge kwaliteit. Toeleveranciers worden daarom gedwongen bezig te zijn met technische innovaties. Dit kan bereikt worden door de keten vanaf het toeleveren van het materiaal tot aan transport en levering met elkaar te verbinden. De benodigde informatie (offerte, tekening, benodigd materiaal, levertijd etc.) voor een productieorder is immers bekend en staat al in een systeem. Het is alleen zaak dat alle stappen in de keten hier ook toegang tot hebben. “Ketenoptimalisatie is niets meer dan het eruit halen van lucht tussen de verschillende productiestappen”, vertelt Michel van Valburg, teamleider Customer Service bij Trumpf.

Van machinebouwer naar kennispartner

Trumpf gaat zich naast machinebouwer steeds meer profileren als een kennispartner. Daarom heeft de machinebouwer een consultancy afdeling opgericht om klanten te assisteren en te informeren om hun proces te optimaliseren volgens het Industrie 4.0 traject. Hoe dit in zijn werk gaat? Afhankelijk van hoe ver een gebruiker gevorderd is in het traject, bewust al dan niet onbewust, kan met een uitgebreid onderzoek per klant aangetoond worden hoeveel en met welke diensten en oplossingen binnen het TruConnect pakket de productie procentueel gezien verhoogd kan worden.

 “Momenteel kunnen we de Nederlandse plaatwerkindustrie onderverdelen in drie groepen, kijkend naar het stadium waarin onze klanten bezig zijn met smart produceren.

1)  De eerste groep is niet of nauwelijks bekend met Smart Industry en ziet hier ook niet direct de   meerwaarde van in.

2) De tweede groep is al enigszins bezig met het koppelen van processen en handige IT-oplossingen.  Speciaal voor deze bedrijven kunnen we een consultant aanbieden die in slechts een uur tijd grof kan aangeven waar en hoe geoptimaliseerd kan worden, en nog belangrijker, wat het uiteindelijk op kan leveren.” Tevens organiseert Trumpf voor klanten die zich verder willen verdiepen in de materie een bezoek aan de productielocatie in Ditzingen (D). Hier is een deel van de productie ingericht met de oplossingen van TruConnect. Bezoekers kunnen tijdens deze dag real-life aanschouwen wat industrie 4.0 is, wat het doet, en wat het oplevert.

3) Zodra een klant overtuigd is van de voordelen van Industrie 4.0 kan een consultant gedurende drie dagen het hele productieproces doorlopen. Met harde cijfers wordt dan een gedegen advies gegeven, waarin de terugverdientijd aan de hand van een tijdslijn kan worden bepaald. Volgens Trumpf kan de gemiddelde plaatwerker de productie met ruim 30% verbeteren door de invoering van Industrie 4.0 met TruConnect.

Beginnen bij de basis: rol van werkvoorbereider

Volgens Trumpf begint Industrie 4.0 bij een goed te bereiken website en webportal met daarop een online calculatietool. De tool kan vanuit een aangeleverde tekening een offerte genereren. Door een goede koppeling met de productie kan de tool tevens een levertijd vaststellen en een werkorder aanmaken en inplannen. Deze eerste stap op weg naar een volledige verbonden fabriek vervangt deels al het werk van de werkvoorbereiding. Volgens Menko Eisma ondergaat de werkvoorbereider in de nabije toekomst hetzelfde lot als de baliemedewerker bij de bank. “Industrie 4.0 vervangt het werk van de werkvoorbereider net als de pinautomaat de noodzaak van handbetalingen heeft vervangen”. De webcalculatietool kan met behulp van Axoom, een cloudbased platform binnen de TruConnect oplossingen van Trumpf, eenvoudig geïntegreerd worden in de bestaande website van de klant. Axoom is geen eigen ontwikkeling van Trumpf maar een open source platform. De software oplossing kan daarom verbonden worden met systemen van diverse fabrikanten. Het geeft klanten tevens de mogelijkheid om zelf applicaties te bedenken en te ontwikkelen.

Software ontwikkeling : rol van machinebouwer

Met name door de snelle ontwikkeling van software in tegenstelling tot de ontwikkeling van een nieuwe machine (3 tot 5 jaar), verandert de rol van machinebouwer ook aanzienlijk. Daarom ontwikkelt Trumpf zich nu als kennispartner en brengt daarbij de nodige software-oplossingen op de markt. De koppeling van al die software met het productieproces geeft ook vragen in de markt. Zijn mijn gegevens veilig? Wat gebeurt er met alle verzamelde machinedata? Wie kunnen er allemaal meekijken? Menko Eisma legt uit: “De tijd dat we het allemaal binnen vier muren konden verdienen is voorbij. Verschillende partijen moeten steeds meer samen gaan werken om Industrie 4.0 ook werkelijk te creëren. Uiteraard bieden wij oplossingen waarmee de gebruiker zelf kan aangeven wat hij openbaar wil maken.” Industrie 4.0 biedt de mogelijkheid dat de machinebouwer meekijkt met het proces. Verzamelde machinedata kan dan gebruikt worden om het proces te verbeteren maar ook om machineonderhoud te voorspellen. Het is aan de gebruiker of deze data gedeeld wordt met de machinebouwer. Daarnaast kan er gekozen worden voor werken in de cloud, maar ook voor het werken op een eigen netwerk. Hoe een gebruiker Industrie 4.0 wil toepassen is geheel naar eigen wens in te vullen. Trumpf biedt nu de helpende hand om procesoptimalisatie ook echt in de realiteit te brengen.

Uw Smart factory is nog nooit zo dichtbij geweest.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws