• Robotics
  • Verspanende techniek
  • Meettechniek & vision
  • Niet-verspanende techniek |plaatbewerking
FPT-VIMAG lid

TUWI Nederland B.V.

Company Header Circles

Tuwi Nederland B.V.

Bij Tuwi is service geen optie maar standaard

TUWI is leverancier van metaalbewerkingsmachines vooral voor de plaatverwerkende industrie. De kracht van TUWI komt voort uit klantgerichte advisering in het voortraject van een aankoop, uitgebreide bedieningsinstructie en degelijke aftersales. Tuwi streeft naar een langdurige relatie met klanten en leveranciers.

Het verschil van Tuwi zit ‘m in:

  • ruime ervaring in de advisering, levering, installatie, scholing en service van uw productiemachine(s)
  • zeer hoge servicegraad
  • ruim assortiment metaalbewerkingsmachines, plaatbewerking, walsen, kanten, snijden, boren, zagen, ponsen en buigen
  • showroom van 1450m² waarin alle machines demonstratiegereed staan
  • serviceorganisatie met 16 geschoolde monteurs

Partnerformule

Tuwi heeft haar bedrijfsorganisatie gebouwd rond de partnerformule. Deze formule is opgezet om de klant (als partner) volledig tevreden te stellen, van advies tot en met de aftersales. Vanuit klantwensen en ervaring heeft Tuwi een succesvol leveringsprogramma opgebouwd met machines van vooraanstaande fabrikanten uit de gehele wereld. Leveranciers en machines worden door Tuwi gescreend met selectiecriteria waarbij uitmuntend gescoord moet worden op productiviteit, functionaliteit, veiligheid,  productietechnologie, - ontwikkeling en –innovatie en op prijs/kwaliteit verhouding.

Service opent de deur naar een volgende investering

Tuwi beschikt over een ruim opgezette serviceafdeling met een eigen helpdesk, ongeveer 16 buitendienst monteurs en 10 binnendienstmonteurs. Iedere monteur is voor zijn verantwoordelijke productgroep bij de fabrikant getraind en wordt met bijscholingen continu op niveau gehouden. Reserveonderdelen zijn in het magazijn van ruim 500 m2 op voorraad en dankzij goede afspraken met transporteurs zijn deze tijdig bij u aanwezig.

 

 

Historie

In 1978 begonnen als industrieel toeleverancier, die daarnaast af en toe een eenvoudige boor/zaagmachine verkocht. De eerste klanten kwamen vooral uit de regio Achterhoek, pas na 1984 (de eerste deelname aan de Techni-Show) begon Tuwi ook in de rest van Nederland machines te verkopen. Al snel herkende men in Tuwi een partner die goede advisering in de aanschaffase combineerde met uitstekende aftersales service. De eerste fabrikanten die zij in 1984 exclusief vertegenwoordigde, vertegenwoordigt Tuwi nog steeds met veel succes. Voorbeeld hiervan is Euromac met het programma universele horizontale buigmachines, uithoekscharen, ponsnibbelmachines en kantbanken. Tuwi heeft inmiddels machines geleverd aan 80% van de bedrijven in de Nederlandse metaalindustrie. Van een magneetboormachine tot en met het niveau van volautomatische lasersnijmachines in serie geplaatst met automatische be-/ontlading voor 24/7 productie.

 Toekomst: 
Voor de toekomst wil Tuwi haar kwaliteit van machines, levering, installatie en aftersales service naar de klant maximaliseren. Zij gaat vol vertrouwen op weg naar de 50 jaar.

Marco Mans
Directeur