TechniShow
door Widenhorn B.V.

Professionele Universal Lasers waardevolle aanvulling voor ieder metaalbewerkingsbedrijf

20 februari 2016

Widenhorn heeft eind 2015 de professionele Universal Lasers toegevoegd aan haar leveringsprogramma. Tijdens de TechniShow is een speciaal deel van de Widenhorn stand ingericht voor deze lasersnij-, lasergraveer- en lasermarkeermachines. Deze lasermachines worden al in veel metaalbewerkingsbedrijven toegepast en dat is niet zonder reden. Naast dat metalen hoogwaardig kunnen gemarkeerd en gegraveerd, kunnen vele andere materialen worden verwerkt. Een lasersysteem is dus een waardevolle aanvulling voor bedrijven in de metaalbewerking.

Metalen graveren en markeren
De focus van Widenhorn ligt met de Universal lasers op de metaalverwerkende industrie. Als producten zijn gesneden, geponst of gefreesd kan het gewenst zijn dat deze blijvende markeringen of graveringen meekrijgen. Dit kan zijn voor productherkenning, maar personalisering speelt steeds vaker een belangrijke rol. Zo kunnen logo’s, barcodes, QR-codes, afbeeldingen of andere unieke items snel en eenvoudig op producten worden aangebracht. Niet alleen belangrijk voor de herkenning van producten, maar ook voor het unieke karakter. Lasers kunnen dit prima invullen binnen een bedrijf. Universal Laser heeft voor de bewerking van metalen meerdere opties. Op de stand van Widenhorn is naast het VLS3.50 desktopmodel, ook de VLS6.60 platformsysteem te zien, welke is uitgerust met een speciale HPDFO lens. Anco Euser legt de mogelijkheden uit: “Voor het graveren van metalen beschikt Universal Laser Systems over de PLS6MW met Multi-Wavelength technologie. Dit betekent dat het systeem twee laserbronnen heeft, CO2 en Fiber. Dit is de beste kwaliteit die er is, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Voor veel werkzaamheden volstaat ook een ander lasersysteem met een speciale lens, de HPDFO. Deze is op onze stand te zien.”

HPDFO (High Power Density Focusing Optics)
De HPDFO™-optie zorgt voor de kleinste laserplekgrootte die beschikbaar is voor CO2- en fiberlasers. Dit zorgt voor zeer fijn gedetailleerde markering en gravering, en kan eveneens worden gebruikt voor snijden met CO2-systemen. De kleine laserplek concentreert de laserstraal om een CO2-laserproces mogelijk te maken dat rechtstreeks kan markeren op staal, RVS en titanium zonder de noodzaak van een metaalmarkeringsverbinding.

Speciale 1-Touch Photo software voor Graphic Imaging
Universal Laser Systems heeft een eigen ontwikkeld softwarepakket, 1-Touch Laser Photo, om foto’s snel en eenvoudig gereed te maken om te graveren op ieder type materiaal, zogenaamd Graphic Imaging. De software bevat vele filters voor verschillende materialen en types om het contrast van foto’s correct toe te passen voor het benodigde materiaal. De software is eenvoudig in gebruik. Simpelweg een foto maken, materiaal kiezen en aanpassingen doen als vergroten, verkleinen, roteren of spiegelen mocht dat nodig zijn. De software kan gebruikt worden voor ieder lasersysteem ook van andere merken. De eenvoud is door bedrijven zelf te ervaren met een gratis 30-dagen versie. (http://www.ulsinc.com/cp/en/widenhorn-bv/products/1-touch-laser-photo/free-trial/) 

Materialen eenvoudig snijden door uitgebreide database
Naast het graveren en markeren van metalen, bieden de lasersystemen een breed scala aan mogelijkheden als aanvulling op metaalbewerking. “Hoe vaak moet een bedrijf, zeker in machinebouw of andere takken waarin complete producten worden gemaakt, niet andere materialen verwerken of inkopen. Met een professionele laser kan een breed scala aan materialen worden gesneden van kunststof tot hout en plastic tot rubber en steen. Omdat dit geen dagelijks werk is en de machine dit snel en goed moet kunnen verwerken, beschikt Universal over een complete database met instellingen voor alle bekende en veel voorkomende materialen. Kwestie van het juiste materiaal kiezen en snijden.” Om de kwaliteit voor een materiaal te proberen is er de mogelijkheid om kosteloos bij Widenhorn een product te snijden, graveren of markeren op een van de lasersystemen in het democenter. Op deze manier is ieder bedrijf verzekerd van de hoge kwaliteit.

Universal Lasers op de stand van Widenhorn
Tijdens de TechniShow zijn de Universal Lasers te zien op de stand van Widenhorn 7.C001. Daar kunt u de machines in actie zien. Registreert u zich via Widenhon met deze link (https://www.databadge.net/estc2016/reg/tec/?link=9c43a7683a4f64ab1146&lan=NL), dan maakt u tevens kans op een lasergegraveerde Ipad of Iphone. Een bezoek is dus meer dan de moeite waard.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws