Innovatie
door Widenhorn B.V.

Widenhorn opnieuw in de MKB Innovatie Top 100 met unieke 3D STEP Converter voor Plaatbewerking

23 juli 2018

Automatische 3D converter voor plaatbewerking
PROfirst heeft een eigen automatische 3D STEP/IGES converter voor Plaatbewerking ontwikkeld: PROfirst 3D. Het verschil met traditionele 3D-pakketten is dat PROfirst niet op engineering, maar productie is gericht, heel gebruiksvriendelijk is en betaalbaar. Naast tijdsbesparing levert dit uiteindelijk een betere materiaalbenutting op, door betere en snellere plaatindeling. Ook sluit het programma fouten uit, waardoor niet onnodig producten opnieuw gemaakt hoeven te worden tegen extra kosten.

Automatisch de juiste uitslagen
De software maakt gebruik van belangrijke, klant specifieke instellingen, zoals materiaaltypen, matrijzen voor de kantbank en k-factoren. Vervolgens genereert de software automatisch de juiste uitslagen op basis van de 3D bestanden. Het programma past de radius automatisch aan het beschikbare gereedschap aan, zodat de uitslag direct goed is. Met deze module kunnen automatische enkele delen, maar ook samenstellingen automatisch worden verwerkt. Alle gegevens worden in de tekening gezet en automatisch meegenomen als ze bijvoorbeeld nodig zijn voor een offerte. PROfirst herkent uit het 3D model automatisch processen als kanten, boren, tappen en verzinken. Deze module is zowel stand-alone als in combinatie met CADCAM of Calculatie van PROfirst aan te schaffen.

Europese innovatie
De automatische 3D STEP converter is een echte Europese innovatie, Widenhorn heeft deze samen met Tol Computersysteme in Duitsland en Demlog in Frankrijk ontwikkeld. Door de innovatieve manier van 3D bestanden verwerken, kan ieder bedrijf direct besparen. Na aanschaf is de module binnen enkele uren inzetbaar. De werkvoorbereidingstijd wordt in veel gevallen met 80% verkort! Dat levert regelmatig een terugverdientijd op van enkele dagen tot weken.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws