• Verspanende techniek
  • Meettechniek & vision
FPT-VIMAG lid

ZEISS

Company Header Circles

ZEISS Industrial Metrology

ZEISS bestaat al meer dan 120 jaar en is een toonaangevende leverancier van 3D-meetmachines (CMM's) en complete meerdimensionale metrologieoplossingen voor laboratoria of productiewerkplaatsen. Door onze kennis en ervaring zijn we in staat alle soorten meetuitdagingen aan te gaan. ZEISS biedt met haar technologische vooruitgang tevens oplossingen voor halfgeleider-, auto- en werktuigbouwkundige industrie, biomedisch onderzoek en medische technologie evenals brillenglazen, camera- en filmlenzen, verrekijkers en planetariums.

Ons aanbod omvat meetmachines met draagbrug, met horizontale arm en online-meetmachines, alsook vorm- en oppervlaktemeetmachines. Alle essentiële modules, zoals de digitale bediening, de software, de meetsystemen en de sensoren worden intern ontwikkeld en geproduceerd. Recente ontwikkelingen omvatten een meetsysteem voor extreem kleine onderdelen en een metrotomograaf voor de industriële kwaliteitsgarantie. DuraMax, een kleine CNC-meetmachine, biedt de mogelijkheid om op een goedkope manier de scanwereld van ZEISS te ontdekken.

Met zijn optische en tactiele meetsystemen heeft ZEISS beeldverwerking aan het gamma van applicaties binnen de dimensionale meettechnologie toegevoegd. Voor het creëren van de optische sensoren en de geoptimaliseerde software werd er een beroep gedaan op synergieën. De beeldverwerkingssoftware is in de CAO CALYPSO-meetsoftware geïntegreerd, wat het systeem in staat stelt om tegelijkertijd optische en tactiele metingen uit te voeren.

https://youtu.be/bSoKrd10vuc

'ZEISS ACCURA has enabled us to learn a lot about our production process. As a result, we are confident that our production machinery - and now, of course, the measuring technology - will be able to meet the needs of the future.'

Martin Green
Inspection Supervisor at Triumph